חומרי הגלם של מרק הדגים (בויבז) מסורתי - יקרים : לוקוס טרי, שרימפס, זעפרן ועוד דברים טובים ויקרים המתכון להלן מחזיר את המרק לעם.
חישוב עלות מנה :
1 דג לוקוס קפוא - במרכולים ...................................... 27 ש"ח .
2 דגי בורי בינוניים קפואים - במרכולים ......................... 30 ש"ח .
4 ראשי פרסה ......................................................... 3.5 ש"ח.
2 גזרים .................................................................. 0.7 ש"ח.
ראש שום שלם ........................................................ 1.2 ש"ח.
סלרי ...................................................................... 3.5 ש"ח.
כורכום במקום זעפרן ................................................ 0.2 ש"ח.
מלח ...................................................................... 0.1 ש"ח.
שמן בישול ...............................................................0.4 ש"ח.
בקבוק יין לבן עד.......................................................... 20 ש"ח לבקבוק
סה"כ ל 4 סועדים...................................................... 86.6 ש"ח
סה"כ לסועד ............................................................ 21.6 ש"ח.
אופן ההכנה :
א. הכנת בסיס המרק
אל סיר המרק הוסיפו 4 כפות שמן, ראשי פרסה פרוסים דק (כולל הרבע הראשון של החלק הירוק של הפרסה - פחות מסובך ממה שכתוב). גפרורי גזר, וגפרורי סלרי. טגנו על אש קטנה עם מעט סוכר. על קרם קרמל שמעתם, זהו שזה אותו דבר אבל אחרת ....
ב. הוספת נוזלים
מוסיפים 1 בקבוק יין לבן ואחד בקבוק מים, מרתיחים עם כף מלח ראש שום וכף אבקת כורכום.
ג. הפשרה
בינתיים מפשירים את הדגים בקערת מים קרים (זו הדרך היחידה לקבל דג דומה למקור).
על הדגים מטפטפים מיץ לימון וממליחים בנדיבות. חותכים את הדגים לפרוסות ברוחב שתי אצבעות.
ד. איחוד
כאשר המים בסיר המרק רותחים, מנמיכים את האש ובזמן הזה שוטפים את הדגים במים קרים ומכניסים אותם (כולל ראשים) אל סיר המרק (שטופים!). מבשלים על אש קטנה 2-3 שעות , עד שהדגים מתפרקים. סוגרים את האש. מסננים את המרק (היינו מפרידים בין הנוזל ושאר המרכיבים).
ה. אסטטיקה
מחזירים לנוזל חתיכות דג יפות (ללא עצמות), מעט ממקלוני הגזר, ורצועות דקיקות מבצל הפרסה. מגישים המרק עם כוסית ערק וקרח, חלה פשוטה וזולה ונהנים מכל רגע
בהצלחה.
חישוב עלות מנה :
1 דג לוקוס קפוא - במרכולים ...................................... 27 ש"ח .
2 דגי בורי בינוניים קפואים - במרכולים ......................... 30 ש"ח .
4 ראשי פרסה ......................................................... 3.5 ש"ח.
2 גזרים .................................................................. 0.7 ש"ח.
ראש שום שלם ........................................................ 1.2 ש"ח.
סלרי ...................................................................... 3.5 ש"ח.
כורכום במקום זעפרן ................................................ 0.2 ש"ח.
מלח ...................................................................... 0.1 ש"ח.
שמן בישול ...............................................................0.4 ש"ח.
בקבוק יין לבן עד.......................................................... 20 ש"ח לבקבוק
סה"כ ל 4 סועדים...................................................... 86.6 ש"ח
סה"כ לסועד ............................................................ 21.6 ש"ח.
אופן ההכנה :
א. הכנת בסיס המרק
אל סיר המרק הוסיפו 4 כפות שמן, ראשי פרסה פרוסים דק (כולל הרבע הראשון של החלק הירוק של הפרסה - פחות מסובך ממה שכתוב). גפרורי גזר, וגפרורי סלרי. טגנו על אש קטנה עם מעט סוכר. על קרם קרמל שמעתם, זהו שזה אותו דבר אבל אחרת ....
ב. הוספת נוזלים
מוסיפים 1 בקבוק יין לבן ואחד בקבוק מים, מרתיחים עם כף מלח ראש שום וכף אבקת כורכום.
ג. הפשרה
בינתיים מפשירים את הדגים בקערת מים קרים (זו הדרך היחידה לקבל דג דומה למקור).
על הדגים מטפטפים מיץ לימון וממליחים בנדיבות. חותכים את הדגים לפרוסות ברוחב שתי אצבעות.
ד. איחוד
כאשר המים בסיר המרק רותחים, מנמיכים את האש ובזמן הזה שוטפים את הדגים במים קרים ומכניסים אותם (כולל ראשים) אל סיר המרק (שטופים!). מבשלים על אש קטנה 2-3 שעות , עד שהדגים מתפרקים. סוגרים את האש. מסננים את המרק (היינו מפרידים בין הנוזל ושאר המרכיבים).
ה. אסטטיקה
מחזירים לנוזל חתיכות דג יפות (ללא עצמות), מעט ממקלוני הגזר, ורצועות דקיקות מבצל הפרסה. מגישים המרק עם כוסית ערק וקרח, חלה פשוטה וזולה ונהנים מכל רגע
בהצלחה.
הנני עוסק בתחומי הניהול מזה 20 שנה ויותר.
בין לבין עסקתי בייזום עסקי, ייעוץ ועוד...
בהשכלתי אני מהנדס תעשיה וניהול ובעל תואר שני במנהל עסקים (מימון ושיווק), בוגר קורס מאמנים בחברת גומא.
כיום כיועץ ומאמן עסקי אני מביא איתי תובנות שרכשתי בתחום האישי, הבין אישי לצד הבנה עסקית עמוקה.
במאמרים השונים נתתי ביטוי למחשבותי בנושאי ניהול פופולריים, ונתתי ביטוי לאהבותי : הבישול וכתיבת סיפורת.
אני מקווה שתהנו
אפי - 054-44-33-946
http://www.efi.nob.co.il
בין לבין עסקתי בייזום עסקי, ייעוץ ועוד...
בהשכלתי אני מהנדס תעשיה וניהול ובעל תואר שני במנהל עסקים (מימון ושיווק), בוגר קורס מאמנים בחברת גומא.
כיום כיועץ ומאמן עסקי אני מביא איתי תובנות שרכשתי בתחום האישי, הבין אישי לצד הבנה עסקית עמוקה.
במאמרים השונים נתתי ביטוי למחשבותי בנושאי ניהול פופולריים, ונתתי ביטוי לאהבותי : הבישול וכתיבת סיפורת.
אני מקווה שתהנו
אפי - 054-44-33-946
http://www.efi.nob.co.il